Ако имаш повече пари, ще бъдеш ли по-щастлив човек?

0
335

Чудил ли си се какво е истинска автентичност?

Истинско предизвикателство е да следващ собствения си ритъм, когато не е същия като този на всички останали.

Преминаваме през този период през юношеството си, което е част от порастването. Пътуваме на групи и силата на групата е неопровержима дори от най-силната родителска намеса.

Хубаво е да мислиш, че дори да преминаваме през това, не оставаме там и накрая няма да потискаме уникалността си до края на живота си.

Но има начин как предприемаческите „групи“ функционират така.

Когато отидеш на предприемаческа конференция разбираш,че има „начин“ за правене на нещата. Нарича се Най-добрата практика, така разбираш какво работи. Но когато си млад започваш да даваш все повече от твота оригиналност и креативност, за да правиш това, което работи.

Един от начините, по които това се случва е настояването за „повече“

Сигурна съм, че това е игра за някои хора. За предприемачите няма такова нещо като „достатъчно“. Винаги има сила за ОЩЕ.

Но какво остава за предприемачите, които искат повече в живота си от работа? Какво ако „повечето“ , което искат е време със семейството? Или свободно време? Или време да преследват други страсти?

Можеш ли да бъдеш модел за подражание, ако да имаш 10 милиона не е твоята цел?

Можеш ли да си честен за това?

Ако мислиш, че това, което правиш никога няма да е достатъчно, дори и да имаш 10 милиона, тогава ОЩЕ ще те кара да продължаваш.

Но спри и се попитай, това ли е което искаш?

Какво всъщност имаш, когато имаш 10 милиона?

Ами, сигурно имаш сметки с много нули и банкови извлечения, и може би имоти. Това представя нещата, добре, разбирам. Сигурно имаш хубава колекция играчки. Играчките са забавни.

Каква цена ще платиш за това?

Спирал ли си се, за да се замислиш какво те прави щастлив?

Така че, ако не си, може да си отделиш малко време да хвърлиш сериозен поглед на това дали прекарваш времето си, изразявайки истинност и уникалност или си на колело създадено от някой, и си се качил без да го провериш.

Това е твоят живот.

Той е безценен.

Имаш само един.

Използвай даденото ти време мъдро.

Една игра, която води до задоволство е това да си поставиш невъзможна цел.

Идеята на това да си поставиш цел е да предизвикаш себе си да станеш човека, който може да постигне тази цел, която изглежда невъзможна.

Да, има ще има и провали.

Но провалът е бързия път до успеха, ако го използваш правилно.

Проваляй се бързо. Научи нещо. Опитай отново.

Тогава към края на живота си, ще погледнеш назад към това, което си постигнал. Можеш да имаш пари или не, можеш да си си купил много неща или не, но ще бъдеш повече този, който винаги си искал да бъдеш.

Това е успех.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here