Ето какво се случва с тялото ти, когато мразиш работата си

0
1104

Всеки има лоши дни на работа, но има знаци, че служителите трябва да внимават преди една лоша седмица в офиса да се превърне в никога не свършващ, омаломощяващ работен стрес, който съсипва здравето ти.

Тялото ти може да знае, преди ти да си напълно наясно, че работата ти е виновна за стресовите симптоми, изпращайки ти предупреждения, че не си добре.


Не можеш да спиш

Много пъти първото, с което се сблъскваш са безсънните нощи. Хората съобщават или че не могат да спят, защото умът им е толкова натоварен, или че не могат да имат пълноценен сън. Те се будят по средата на нощта, мислейки си какво още трябва да свършат.“

Получаваш главоболия

Мускулите ти се напрягат, за да предпазят тялото ти от наранявания. Когато виждаш работното си място, като опасна зона, това кара мускулите ти да се свиват. Хроничното напрежение във врата, раменете и главата може да прерастне в мигрена.

„Стресът създава психологически симптоми, и това се усеща като болка“ 

Душевното ти здраве се влошава

Повишеният стрес може да усили съществуващи психически проблеми. 

Разболяваш се по-често

Ако постоянно си настинал, замисли се как се чувстваш на работното си място. Много проучвания показват, че хроничния стрес може да изложи на риск имунната система, правейки те по-склонен към болести.

Изморен си през цялото време

Това е умора, която усещаш дълбоко в костите, която никоя дрямка или мързелив уикенд не може да излекува.

Няма един определен начин, по който всеки да реагира към токсичното работно място, но умората е в спектъра на физически симптоми, които служителите могат да изпитват.

Апетитът ти се променя

Апетитът е много близко свързан с мозъка. Под остър стрес, се освобождава адреналин, казвайки на тялото ти да подтисне храносмилането и да се фокусира върху спасяването ти от беда. Но под дългосрочен стрес, надбъбречните жлези освобождават кортизол, хормон, който ускорява глада. Когато работа ти причинява дъгосрочен емоционален стрес, може да започнеш да се храниш повече от необходимото.

Какво може да направите, за да се борите с това?

Вземете си почивка. След като тялото ти се опитва да те пази от неразумни изисквания и лоши шефове, трябва да му дадеш почивка.

Трансформирай негативното си мислене. Един от принципите на когнитивната поведенческа терапия е да мислиш, че можеш да промениш как се чувстваш.

Тръгни си. Виж това като предупреждение, което ти е нужно, за да си намериш нова работа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here