Home HappierThinking Любовта не е приказка, бъди с някой, който разбира това

Любовта не е приказка, бъди с някой, който разбира това

1
1510
Снимка - Pixabay

Време да се върнем към реалността.

Версията  „и заживели щастливо завинаги” на любовта в детските филмчета и приказки, няма нищо общо с истинската. Няма такова нещо като фантастично място, където всички се разбират прекрасно, където хората първо мислят преди да говорят. Няма такова място, далеч на края на света, където ничие сърце не бива разбито и никой не се държи незряло и необмислено.

Любовта не е приказка, и колкото по-бързо осъзнаеш това толкова по-добре за теб.

Може да ти звучи странно, но не се нуждаеш от принц на бял кон, който да накара краката ти да омекнат. Не се нуждаеш от  щастлив край. Повярвай ми.

Това, от което се нуждаеш, е човек който разбира че живота е труден и любовта не винаги е като в приказките. Някой, който знае че ще е трудно, и въпреки всичко е готов да го направи. Някой, който слага ръката си в твоята и прави всичко по силите си да преживее трудностите, които ще му поднесе живота.

Имаш нужда от такъв човек, защото независимо колко ще се обичате, колко ще се уважавате, колкото пари ще имате, и независимо колко ще сте щастливи, ще дойде момент в живота ви, когато ще бъдете изправени пред някакви проблеми.

Ще има трудности, предизвикателства и много бури, през които ще трябва да преминете заедно. Ще има моменти, когато ще ти се иска да изчезнеш и да си насаме със себе си поне за седмица. Ще има дни, в които няма да си способна да докажеш достатъчно ясно любовта си. Ще има и такива, в които ще имаш чувството, че говорите на различни езици.

Но всичко това е напълно нормално, защото любовта не винаги е забавна.

Ако очакваш розово небе, цветни дъги, еднорози и сърца да летят наоколо, ще бъдеш разочарована.

Ще се вбесявате един друг. Ще се мразите. Ще си викате. Няма да можете да се разбирате. Понякога ще ви е нужно повече време да видите нещата ясно и да разберете, че любовта ви е най-невероятното нещо, което двамата имате. Но ако наистина се обичате ще го направите.

Искаш да знаеш защо?

Защото накрая цялото страдание, караниците и всички тези безсънни нощи, ще заздравят връзката ви. В края на тази болка ще намериш любовта, по-голяма и по-силна от преди.

Не можеш да избягаш от болката, ако обичаш искрено някого. Запомни това. Колкото повече се отдаваш на друг човек и колкото повече го обичаш, толкова по-уязвима и по-открита ставаш за него. И колкото по-дълбоко влиза той в сърцето ти, толкова силата да го разбие на парченца става по-голяма.

Всичко, което трябва да знаеш е, че всяко едно от тези преживявания ще ти даде ценен урок. Ако ти  и твоят партньор вярвате, че всяка пречка по пътя е само възможност да си докажете колко е силна любовта ви, ще израснете като двойка, но още по-важното е, че ще израснете като личности.

Не се страхувай от трудностите, а бъди подготвена за тях.

Любовта не е приказка, затова намери някой, който разбира това.

1 COMMENT

  1. Любовта не е разтваряне един в друг! Това е взаимен растеж, това е, когато вашата мечта се извършва успоредно със съня на партньора. И носи двойно удоволствие.

    Любовта не е жертва! Това е съзнателно разбиране, че именно с този човек е топло, удобно и приятно. И децата са като нас. А вечерта това е компанията на този човек – най-доброто място на земята!

    Любовта не е затвор. Вие сте свободни всяка минута и от това винаги близо до възлюбения.

    Също така, любовта е истина. Да бъдеш това, което си, без разкрасяване и грим, рошаво, а не в духа. Слаб и болен. И все още обичан, все пак – скъпоценен.

    Любовта е доверие. Ако не вярвате, това не е партньорство, а вечен ребус и загадки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here