Home HappierThinking 6 грешки, които не трябва да допускате, след като приключите връзката си

6 грешки, които не трябва да допускате, след като приключите връзката си

0
11395
Ето какво е „целувката на смъртта“ за една връзка според психолози
Снимка - Pixabay

Независимо дали връзката е продължила 6 месеца или 6 години, раздялата е трудна и никой не я харесва. Да скъсаш с някой, който се е държи лошо с теб, може да ти донесе облекчение. Но ако слагаш край на връзка, в която си вложила много любов, периодът който следва след раздялата, може да бъде доста труден и болезнен, и да ти отнеме много време и усилия да го превъзмогнеш.

Времето след раздялата ще те накара да се питаш дали си постъпила правилно. Ще има моменти, в които ще ти се иска да се събереш отново с бившия. Ще има моменти, в които ще трябва да потърсиш вътрешната си сила и кураж, за да започнеш да вярваш и да обичаш някой отново.

Въпроса е как да направиш периода след раздялата по-лесен?

Има 6 грешки, които не трябва да допускате след като се разделите с някого. По този начин ще помогнете на себе си да излекувате емоционалните си рани и да продължите напред по-бързо.

Да се опитате да накажете бившия си партньор

Да предположим, че бившият ти любим е невнимателен, егоистичен и ужасен човек. Лъгал те е, изневерявал е, и е изчезнал. Така че, когато скъсаш с него, сигурно ще имаш неустоимо силно чувство да му отмъстиш.

Но истината е, че да накараш бившия да си плати за начина, по който се е отнесъл с теб, няма да ти донесе облекчение или да намали времето за възстановяване. Вместо това ще чувстваш по-дълго разочарование, горчивина и презрение.

Да оправдавате чувствата си

Когато приключваш връзка, бившия ти партньор може да те накара да обясниш защо късаш с него. Ще е най-добре и за дама ви, ако си напълно честна и директна с него защо приключваш връзката. Няма смисъл да се оправдаваш.

Вместо да навлизаш в ненужни подробности, дай на бившия ясни и действителни причини за решението си да прекратиш връзката.

Да мислиш да се събереш отново с бившия

Нормално е след като скъсате,  да мислиш за бившия си партньор, и да си спомняш щастливите и тъжни моменти, които сте имали. Сигурно си мислиш, че ще бъде страхотно и двамата да дадете още един шанс на връзката си, и че причините да се разделите не са били чак толкова много.

Но това, което трябва да се запиваш е дали искаш да се съберете, защото го обичаш истински и си мислиш, че този път ще се получи, или защото отчаяно искаш да се върнеш в зоната си на комфорт. Или пък те е страх, че ще останеш сама.

Помни, че щом си се разделила с някой, значи си имала силни и съществени доводи за това.

Да се опитвате да се свържете с бившия

Да скъсаш с някого, означава да прекъснеш всякакъв контакт с него. Няма смисъл да си пишете и да си звъните.

Ако се опитате да се свържете по някакъв начин с него, това може да му изпрати смесени сигнали и да го обърка, че може би искате отново да бъдете с него.

Затова, ако искате да преживеете бившия по-бързо и по-лесно, прекъсването на всякакъв вид контакт е най-доброто решение.

Да се тревожите за общите ви приятели

Решила си да приключиш връзката с партньора си и след това осъзнаваш, че двамата имате общи приятели. И сигурно се чудиш кои от тях ще подкрепят теб и кои него.

Точно тогава ще разбереш кои са истински и кои не.

Ако не изгубиш приятелите си ще имаш някой, който да те изслуша и на който можеш да поплачеш и да излееш цялата си болка.

Да се хвърлиш в нова връзка веднага след раздялата

Това определено не е препоръчително. Да започнеш връзка с нов човек, преди да си имала възможността да излекуваш всички емоционални рани и да преживееш последната си връзка, не е добра идея.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here