Home HappierThinking 7 начина да поддържате брака си свеж след децата

7 начина да поддържате брака си свеж след децата

0
783

За женените двойки с деца е доста трудно да поддържат искрата и романтиката живи в брака си, когато по цели нощи не спят, за да се грижат за ревящото бебе. Промяната от съпруг и съпруга към майка и баща, може да е много натоварваща за някои хора. Но все пак да поддържате нещата свежи в брака си след децата, не е невъзможно. Ето няколко начина да как да го правите:

Излизайте на среща само двамата поне веднъж месечно

Излизането на срещи вероятно е това, което ви е накарало да се влюбите един в друг, следователно е добра идея да продължите да го правите, за да поддържате романтиката жива. Не е нужно срещата да бъде твърде изискана. Дори тихия разговор и смехът, докато хапвате чипс и шоколад, и внимавате да не събудите бебето, е достатъчен. Просто отделяйте време само за вас двамата, за да имате възможността да се свържете отново.

Случайните жестове, изразяващи любовта ви

Съобщенията и обажданията, само за да си кажете „Здравей”, не трябва да спират. Продължете да пращате любовните съобщения и бележки на половинката си, дори и след децата, за да поддържате искрата жива. Да оставите любовно послание на съпруга си под възглавницата или да скриете любимото му десертче в джоба на якето, са пример за някои случайни жестове на обич и доброта, които не изискват много усилия, но показват на партньора ви, че го обичате.

Комплименти

Всеки обича да получава комплименти. Да похвалите партньора си поне за едно нещо на ден, ще ви помогне да заздравите брака си. Слушайте внимателно, защото половинката ви може да ви направи комплимент за нещо, за което той самия иска да получи похвала.

Създаване на убежище в дома

Дори да сте си вкъщи, все още можете да създадете място за романтика. Въпреки че е трудно да се създаде романтична атмосфера, когато дома ви е пълен с разхвърлени играчки и мръсни прибори, все още има някои неща, които можете да направите за да създадете романтично местенце в дома си. Подарявайте си подаръци, като например цветя, веднъж седмично. Ако гледате телевизия заедно, може да изгасите лампите и да си запалите свещи. Ако само си приказвате може да пуснете тихичко романтична музика. Опитвайте се винаги да поддържате дома си чист, за да можете да се отпуснете.

Изпълнявайте задълженията си заедно

Много бракове се разклащат, заради домакинските задължения. Понеже единият може да прави много повече неща от другия. За да избегнете това, най-добре вършете всичко двамата. Като правите това ще прекарвате време заедно и ще се сближите още повече. Бракът и децата са вашия живот сега, не се натоварвайте с много неща, за да не забравите да им се радвате. Опредете време, в което ще свършите всичко заедно.

Избягвайте да използвате телефоните си по време на вечеря

Света, в който живеем в момента, много хора са залепени за телефоните си дори и по време на вечеря. За да поддържате нещата живи в брака си след децата, избягвайте да използвате телефоните си, докато се храните заедно. Това позволява да водите различни разговори, които ще заздравят връзката помежду ви.

Преместете се в нов дом

Местенето може да не е за всеки. Ако имате негативни спомени в дома, в който живеете, по-добре потърсете заедно нова къща на друго място, която ще ви даде възможността да започнете на чисто, ако от това се нуждаете. Близо до плажа, с нова гледка, по-топло време. Да се преместите на по-добро място може да помогне както на децата ви, така и на брака ви. Преместването  може да разпали нова връзка между двамата партньори и те да се радват на новите неща в новия си дом заедно.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here