8 малки победи, които да те вдъхновят в най-мрачните ти дни

0
854

Когато преминаваш през труден период, е невъзможно да не се чувстваш обезкуражен. Предизвикателствата не са дошли без причина. Те те насочват към различни начини да изградиш най-добрата версия на себе си, дори да се сринеш преди да се изправиш отново.

Няма правила колко време ще продължат трудностите или колко дълбоко те нараняват, но има начини, с които можеш да преминеш през лошите дни.

Един от начините е хората да разпознават да се фокусират върху малките си победи. Продължи да четеш, за да разбереш кои са.

Хвалете се с постиженията си

През живота си, си успял да постигнеш толкова много неща. Когато си бил дете, си се научил да караш колело, да връзваш обувките си и да ходиш на училище. Докато си растял си израждал приятелства, връзки, кариера. Започни да се тупаш по рамото за всичките си предишни постижения.

Цени любовта си

Дори когато си сам, запомни че никой не е истински сам в живота. Винаги ще има хора, които ще те обичат. Може да са самейство или приятели. Любовта може да дойде от библиотекарката, която те вижда всяка събота или касиера в магазина, който винаги говори с теб за новата храна, която опитваш. Независимо дали го чувстваш сега, ти си обичан.

Признай усилията си

Животът е предизвикателство. Винаги се опитвай да си най-добрата, без значение как се чувстваш. Колкото повече се опитваш, толкова повече ще стане навик, все пак е нещо, което трябва да признаеш за постижение.

Почивай, когато трябва

Мрачните времена могат да изтощят човека. Дали е заради работа, училище или социален живот, може да имаш нужда да сложиш всичко на пауза. Винаги ти е позволено да почиваш, когато трябва. Почивката е победа, сама по себе си. Да отказваш неща е лечебно за духа ти, така че да се върнеш, готов да се опитваш още повече.

Упражнявай техники за дишане

Друг начин за малка победа е да упражняваш техники за дишане. Тъмнината може да е от напрежение и ти можеш да надвиеш напрежението само с дишане. Поеми дъх дълго, дълбоко през носа и го задръж за 3 секунди. Издишай бавно. Повтаряй това, докато не се чувстваш по-добре и по-спокоен.

Избери какво да не правиш

Дори светът да ти се струва мрачен, трябва да се чувстваш способен да продължиш. Лична победа за теб днес може да е просто да избереш да не участваш в това, което те стресира.

Яж здравословно

Да смениш начина си на хранене към по-здравословен може да бъде трудно и дори невъзможно за поддържане. Затова да се храниш със здравословни храни е една малка победа. Здравословните храни ще те накарат да се почувстваш физически по-добре, което неминуемо ще повлияе и на психическото ти състояние.

Направи списък

Понякога мрачните дни само омаломощяващи. Може да не можеш да правиш друго освен да лежиш в леглото. Това е нормално. Отвори си записките на телефона или си направи списък какво ще направиш, когато мрачните дни са отминали. Постави си малки цели. Ще се изкъпеш и ще си измиеш зъбите. Ще заредиш колата си с бензин. Ще отпразнуваш първия ден, в който се чувстваш добре…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here